Tisztítsuk meg együtt a várost!

A városunk tisztaságáért tenni akaró gödiek évről évre szer­ vezett akció keretében vehetnek részt közterületeink tava­ szi megtisztításában. Az utóbbi években az önkormányzat a többnyire április végén, május elején megtartott Te Szedd! országos akcióhoz csatlakozva szervezte meg a városi nagytakarítást. A tapasztalatok szerint azonban ekkorra már nagyra nő a növényzet, és sok helyen eltakarja a hulladék egy részét. Ezért idén április 1­jére került a közös hulladékgyűjtés időpontja.Az iskolák, ahogyan minden évben, idén is kiveszik a részüket a munkából: a gyerekek március 31­én tisztítják meg a hulladéktól iskolájuk környékét és a Duna­part egyes szakaszait. Másnap, április 1­-jén a lakosok közül bárki csatlakozhat az önkéntes városi kezdeményezéshez, és a kijelölt találkozási pontok bármelyikén jelentkezhet, ha szívesen segítene környezetünk szebbé tételében.
 
Akik nem vesznek részt az akcióban, azoktól azt kéri az önkormányzat, hogy a városi nagytakarítás hétvégéjén tegyék rendbe az ingatlanjuk előtti területet. A tavaszi nagytakarítás után így idén is rendezettebbek, tisztábbak lesznek az utcák, a parkok, a vasútállomások, a Duna­part.

Az önkormányzat határozottabban kíván fellépni az illegális szemetelőkkel szemben, s ennek érdekében közterületi kamerarendszer üzembe helyezését tervezi. Igazi eredményt azonban leginkább attól várhatunk, ha mi magunk, gödi lakosok vigyázunk a városunk rendjére, és ha gyermekinket is környezettudatosságra neveljük.

A Te Szedd! idén ősszel szervez majd önkéntes hulladék­ gyűjtési akciót, amelyhez csoportokba szerveződve vagy egyénileg bárki csatlakozhat. A Gödi Körkép az országos hulladékgyűjtési akció időpontjáról is tájékoztatást nyújt majd.