Kovacsik Tamás - képviselői beszámoló

Tájékoztató a 3. sz. választási körzetben folytatott 2017. évi képviselői tevékenységrőlTalán legfontosabb lépés volt, hogy sikerült a Budai Nagy Antal utca aszfaltozása. Nagyon sürgető volt már, hiszen ez a 2-es főút elkerülő útja. Használhatatlan állapotban volt már évek óta. Most, hogy ne váljon autóverseny pályává két sebességcsökkentő bordát helyezünk ki az ott élők védelmében.

Reményeim szerint a Hét Vezér utca követi az aszfaltozott utcák sorát, a Búzaszem iskola forgalmát segítendő.

Megoldódott a Széchenyi strand vendéglőinek hulladék elhelyezési kérdése is. Új tárolót építettünk konténerek tárolására, messzebb a vendéglőktől és a strandtól. Így nyári nagy melegben nem kell a vendégeknek a szemét „illatát” éreznie.

A strandon lévő támfalra folyó, és ettől balesetveszélyessé váló fakadó vizek szakszerű elvezetése megtörtént. Jelenleg a játszótéri játékok felülvizsgálata folyik.

A Béke úti óvoda előtti (bal oldal) járda tervezése megtörtént, ha az idő engedi, megépül. ezzel tisztázódik a menetirány és a parkolás kérdése is véglegesen.

Nagy feladata Feneketlen tó rehabilitációja. Igazi problémát a víz utánpótlása okozza. Nincsenek források, ami miatt oxigén hiányos állóvíz jött létre. Próbafúrásokat végeztettünk és megállapítható volt, hogy a tavat régen ellátó forrásvizek elapadtak, más irányt vettek. Nagy mennyiségű felesleges iszap és növényzet (hínár, falevél, korhadt nád stb.) fekszik a tó alján, kb 3-5000 m3 amit el kell távolítani.

Tárgyalások folynak a Huzella kert üzemeltetőjével, hogy az ő tavaikat ellátó források vizéből pótolnánk a tó vizét. Jó megoldás lehet, reméljük megoldható. A végleges megoldáshoz szakértő cégek ajánlatait kértük, amik feldolgozás alatt állnak.

A választókörzetünkben nem nőtt a tavalyihoz képest a szociális segélykérők száma, nem történt kiemelkedő esemény.

Nem növekedett a szomszéd vitákból alakult birtokvédelmi eljárások száma sem, ami volt 97%-ban peren kívül megoldódott. Viszont még mindig sok a közterületen lévő berendezések, műtárgyak rongálása. Ennek megfékezésére bővítettük a közterület felügyelők számát, és szorosabb együttműködést kértünk a rendőrségtől.

Kedves lakókat arra kérem, hogy ingatlanaik előtt tartsanak tisztaságot, rendet, ültessenek sok virágot és fát ezzel tegyük élhetőbbé városunkat.


Köszönöm figyelmüket!

Göd, 2018. február 23.
                                                                
Kovacsik Tamás
képviselő