Lenkei György - képviselői beszámoló

Tisztelt polgárok!

Választóim bizalmáből öt ciklus óta vagyok az 1-es körzet képviselője.  Munkám egyrészt a körzethez kapcsolódik, másrészt mint a Szociális Bizottság elnöke a bizottság hatáskörébe tartozó ügyeket intézem.A körzetben több játszó, közösségi tér található. Ezekben új játékokat és mind a négyben fedett pihenő padokat helyeztünk el. A legújabb ilyen pad - a lakók által rendbe hozott -  Erdész utcai kis térre került kihelyezésre. Szintén itt az Erdész utcában a „tanyán” végre kulturált wc-ét építettünk. Az Alagút  utca melletti téren kialakított sporteszközökön a fiatalok nap mint nap edzenek. A bócsai játszótéren rendezzük meg évente a hagyományos gyermeknapot, és az őszi falunapot. Ezeken a rendezvényeken gödi gyermekek által előadott produkciókban gyönyörködhetnek a megjelentek, akiket ezek után egy finom ebédre hívtunk meg.

Itt a bócsai játszótér fedett részén került sor tavaly négy alkalommal helyi lakósági forumokra, ahol az itteni problémák kerültek felszínre. A nagyobbakat --  a megjelentek javaslatait messzemenőleg figyelembe véve az önkormányzat  igyekezett megoldani. Ezek jó része a Samsung gyárral és ennek zajával volt kapcsolatban. Ezeket a problémákat végül is sikerült megoldani. Kialakítottunk egy új információs rendszert, így most már a gyárban tervezett –lakosságot is érdeklő--- változásokról már előre tájékoztatást kapunk, és ezeket természetesen azonnal közhírré tesszük. A kisebb kéréseket, pl. pályafelfestés, hálók a kapukra, „fekvő rendőrök”, szemétgyűjtők stb. sokkal egyszerűbb volt megoldani. A tavalyi évben sikerült. az amúgy sok problémát okozó helyi közlekedést egy kicsit bővíteni, immár szombaton és vasárnap is van buszjárat. A nagyon szűkös lehetőségek dacára sikerült a Streba utcát leaszfaltozni.

A Szociális Bizottság munkájáról: Jómagam a gördülékeny ügyintézés érdekében naponta bemegyek a hivatalba. A bizottság minden héten ülésezik, az itt hozott határozatokat a szociális osztály munkatársai a lehető leghamarabb elküldik a kérelmezőkhőz. Évente több ezer kérdést tárgyal a bizottság, de a nagy számok ellenére mindegyiket egyenként külön kezeli, hiszen tudjuk, hogy a kérelmezőknek saját problémájának a megoldása a legfontosabb. Sajnálatos módon Gödön több esetben történt tragikus eset, amikor lakások megsemmisültek. Ilyenkor gyakorlatilag azonnal a helyszínre megyünk, és lehetőségeink szerint azonnali segítséget nyújtunk. Ebben mármint az azonnali segítségben szorosan együtt működünk a Családsegítő Szolgálattal, akik ha szükséges kérésünkre haladéktalanul intézkednek. A Szolgálat a Szociális Bizottság  napi munkájában  is aktívan segít. A rászorultak minden különösebb bürokrácio nélkül élelmiszer, és higéniai csomagot kaphatnak, Karácsonykor immár sokadik éve több száz ilyen csomagot osztunk ki.

Lenkei György
1. sz. választó körzet