Hirdetmény - Közmeghallgatás időpontjának változása!

A veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 10. melléklet 6. pontjában felsoroltaknak megfelelően

A projekt tárgya: A SAMSUNG vállalatcsoport európai lítium-ion akkumulátor gyár léte-sítéséről döntött. A beruházási döntés kifejezetten az elektromos járművek részére történő akkumulátorok gyártásáról szól. Az új gyár a vállalatcsoport tulajdonában lévő gödi iparterületen épül fel.

A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Ipartelep, Hrsz.: 6980) a SAMSUNG vállalatcsoport litium-ion akkumulátorok gyártására specializálódott szervezete. A SAMSUNG Gödön a legkorszerűbb gyártási eljárások segítségével, nagy kapacitású kifejezetten elektromos járművek részére készít akkumulátorokat. A gyártást részben a korábbi ezen a területen meglévő épületek átépítésével részben új épületrészek építésével szervezik meg. A technológia telepítése során különös gondot fordítottak a környezetvédelmi, műszaki biztonsági és iparbiztonsági követelményekre is. A gyár megépült formájában számos koreai és európai szakember közös munkájának eredménye. Igyekeztek a technológiát és a védelmi rendszereket is az elérhető legjobb technika szerint kiépíteni. Gödi gyár alapanyagiból lítium-ion akkumulátor cellákat gyárt, a készülő cellák un. nedves elektrolitos cellák, amelyek a legalkalmasabbak az elektromos járművek részére. Az akkumulátorgyártás elektróda gyártási és elektrolit töltési műveletei során szükséges vegyi anyagokkal dolgozni. A gyárban előállított cellákat egy formázási folyamatnak nevezett lépésben töltik-merítik és minősítik. Az elkészült és minőségileg is megfelelt cellákat részben készáruként kiszállítják a megrendelőknek, részben a gödi gyár modulkészítő részlegének adják át. A modulkészítés során már alapvetően fémmegmunkálási és elektromos gyártási műveleteket végeznek. A gyártás és a termékek raktározása is a főépületben folyik. Jelenleg próbaüzemet folytatnak, a beruházás első lépését és az azt jellemző kapacitás adatokat 2018 nyarára tervezik elérni. A gödi gyár a folyamatok nagyfokú automatizálásának ellenére is 2020-ra várhatóan, már 1500 dolgozót fog foglalkoztatni.

A biztonsági elemzés és a kapcsolódó dokumentációk a
www.god.hu oldalon a hírekben hirdetményként tekinthetőek meg.

A biztonsági elemzéssel, és a kapcsolódó dokumentációkkal kapcsolatosan a település jegyzőjénél lehet írásbeli észrevételt tenni 2018. május 7.-ig. Göd Város Polgármestere a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemmel kapcsolatosan 2018. május 16-án 18:00-kor közmeghallgatást tart a Dunapart Nyaralóházak színháztermében.

Az engedélyező hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Pest Megyei Katasztró-favédelmi Igazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43., (postacím: 1903 Bp. Pf.: 314, Telefon: +36 (1) 469-4105 E-mail:
pest.mki@katved.gov.hu)

Az engedélyezési eljárás határideje 2018. május 18., az eljárás eredményeként a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 2131 Göd, Ipartelep hrsz. 6980) a 2131 Göd, Ipartelep hrsz. 6980. szám alatti székhelyére, mint alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyt kaphat.

Göd, 2018. április 16.

Markó József
polgármester


A közmeghallgatásról készült jegyzőkönyv a következő hivatkozásról letölthető >>>