Elérhetőségek
POLGÁRMESTERI HIVATAL
Cím:  2131 Göd, Pesti út 81.
Tel.:  (06-27) 530-064
Fax:  (06-27) 345-279
E-mail:  varoshaza@god.hu
Zöldszám: 06-80/890-089

Ügyfélfogadás
H:  13:00-18:00
Sze:  8:00-12:00, 13:00-16:00
P:  8:00-12:00

Dunakeszi Járási Hivatal Okmányirodai Osztály
Cím:  2131 Göd, Pesti út 60/a.
Tel.:  1818
E-mail:  
dunakeszi.okmanyiroda@pest.gov.hu 

Ügyfélfogadás
H:  8:00-16:00
K:  8:00-16:00
Sze:  8:00-18:00
Cs:  8:00-16:00
P:  8.00-12.00

 

Linkek


    
      József Attila Művelődési Ház, 2131 Göd Pesti út 72., E-mail: info@godimuvhaz.hu 

      


    

Hírek


   Fontos gödi telefonszámok gyűjteménye

Keresés:   
Hír
2020.11.19 12:23
Tájékoztatás a Kastély óvodaegységről
Nyomtatható verzió Szerző:

Rendkívüli szünet, járványügyi zárlat, ügyelet a Kastély óvodaegységben


FRISSÍTÉS (2020.11.20.): A rendkívüli szünetet a dolgozói megbetegedésekre való tekintettel a jövő hét végéig meghosszabbították, a szülőket az intézményvezető már értesítette.

A covid-járvány mindenütt jelen van az országban, az igazolt fertőzöttek, a kórházi ápolásra szorulók és az elhunytak száma napról napra emelkedik. Bezártak a felsőoktatási intézmények és a középiskolák, a súlyosan érintett általános iskolákban időszakosan digitális oktatásra állnak át. Újra veszélyhelyzet van, de – a gazdaság védelmében – a kormányzat egyik célja az, hogy a szülők munkába járását a lehető legkésőbb, és a lehető legkisebb mértékben akadályozza az, hogy nem vihetik intézményekbe a felügyeletre szoruló gyermekeket, így általános lezárásra a 14 év alattiak esetében egyelőre nem került sor.

A gödi önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsőde is normál rendben üzemel, kivéve a Kastély óvodát, amelyet nagy mértékben érint a betegség, így a hatóságok egyszerre rendeltek el járványügyi zárlatot és rendkívüli szünetet november 23 éjfélig a Kastély épületben.

A rendkívüli szünet azt jelenti, hogy nincs „normál” óvodai foglalkozás, csoportok, az egészséges, egészségügyi megfigyelés (karantén) alatt nem álló gyerekek ügyeletet vehetnek igénybe. Ennek megszervezése megtörtént, bár nem könnyen – az épületben dolgozó 24 főből csak már csak 3-an munkaképesek (7 igazolt covid-pozitív, 2 karanténban, a többiek eredményre vagy háziorvosi diagnózisra várnak). Az ügyeletet a héten 9 gyermek vette igénybe, ami most négyre csökkent.

Az járványügyi zárlat (karantén) azokra a gyermekekre (és 3, szoros kontaktnak számító óvodai dolgozóra) vonatkozik, akik november 10. és 13. között az épületben voltak. Ők nem személyre szólóan, hanem a járványügy közös határozata alapján kaptak erről értesítést, de ugyanúgy nem hagyhatják el az otthonukat november 24-éig, és ugyanúgy érvényesek rájuk az egészségügyi megfigyelés szabályai.

Figyelembe véve a dolgozók megbetegedési időpontját, állapotuk súlyosságát, valamint  az erre elrendelt táppénzes állomány napjait,  november 23-tól valószínűség szerint 3 pedagógus, 2 dajka tudná megkezdeni az óvodai ellátást. Ezek tudatában az óvodavezető állásfoglalást kért a Minisztériumtól a rendkívüli szünet meghosszabbításáról, mert nem lesz elegendő dolgozó a feladat ellátására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a covid-fertőzöttségből való felépülés legalább 1.5 – 2 hetet vesz igénybe.

A Hétszínvilág óvodaegységbe jelenleg kb. 20 gyermek jár, ügyeleti csoportba (pedagógusi megbetegedések miatt a Fácánból érkezett „erősítés”), itt a jövő héten várhatóan visszaáll a rend. A  Fácán óvodaegységet eddig szerencsére elkerülte a baj, ott a megszokott módon zajlik a nevelés, körülbelül 100 gyermek részvételével.
Bármilyen enyhe tünetek jelentkeznek, az érintett gyerekeket tilos óvodába vinni, mert az apróságok nagyon könnyen átvészelik a koronavírus-fertőzést, viszont ugyanilyen könnyen adják tovább olyanoknak, akik súlyosan megbetegedhetnek. Ha érintkezhettek igazolt covidossal, szintén mindenképp maradjanak otthon, a dolgozók és a többi gyermek (és családjuk) védelmében.

Az óvodavezető emellett minden egészséges gyermeknek engedélyezi a távolmaradást, ha a szülők kérik – ha megtehetik, mindenképpen biztonságosabb most otthon tartani őket. Ha tudnak, vigyázzanak otthon az ovisokra – de ha nem, ne legyen rossz érzésük, az intézmények nyitva állnak, és gondoskodnak a legkisebbekről. Számítani kell arra is, hogy végszükség esetén, az ügyelet biztosítása érdekében,  át kell irányítani gyermekeket a többi óvodaépületbe is, de ez a járvány terjedésének további lehetőségét rejti magában, így el szeretnénk kerülni, amíg csak lehetséges.

    Karaszek Ernőné, Hlavács JuditLátogatottság: 548
Copyright © 2010
Göd város Önkormányzata
Impresszum|Adatvédelem|Médiaajánlat Powered by Webgyár
Design by Cat-R-Sys Design Studio