1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Tavaszi ároktakarítási felhívás –...

A tavalyi akcióhoz hasonlóan március folyamán – előzetes bejelentés alapján – a Településellátó Szervezet idén is vállalja a szikkasztó árkok tisztítása során keletkezett föld és szerves anyag elszállítását.

A klímaváltozás miatt érzékelhető szélsőséges időjárási jelenségek közül településünkre az özönvízszerű esőzések jelentik az egyik legnagyobb terhelést. Gödön a csapadékvízelvezetés gerincét a földmedrű és a burkolt árkok jelentik, melyeknek vízelnyelő és vízelvezető kapacitását csak az árok rendszeres kimélyítésével, tisztán tartásával és karbantartásával lehet megőrizni.

A víznyelő, vízelvezető árkok karbantartása Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (II.23.), a helyi környezetvédelemről szóló önkormányzati rendeletének alapján annak az ingatlantulajdonosnak a kötelezettsége, akinek az ingatlana előtt az árok húzódik. A kiásott föld és szervesanyag elszállítását most az Önkormányzat vállalja.

Önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy árokfenntartási kötelezettségüknek a várható tavaszi esőzések előtt tegyenek eleget. A kiásott földet és szervesanyagot (avar, fű) munkatársaink bejelentésre elszállítják.

Az elszállítás várható időpontjai:

2022. március 7-8-9: a lenti térképen jelzett I. sz terület (bejelentés március 1-6-ig)
2022. március 16-17-18: a lenti térképen jelzett II. sz terület (bejelentés március 7-15-ig)
2022. március 21-22-23: a lenti térképen jelzett III. sz terület (bejelentés március 14-20-ig)
2022. március 28-29-30: a lenti térképen jelzett IV. sz terület és Göd-Újtelep (Bócsa) (bejelentés március 21-27-ig)

A bejelentéseket e-mailen vagy telefonon kérjük megtenni:
kozteruletgondozas@god.hu
06 27/530-601

A bejelentésben kérjük megadni:

  • az ingatlan címe, mely előtt a vízelvezető árok található
  • az árok hossza
  • a munkálatok várható időpontja

Kérjük, hogy a térképen jelzett területeknek megfelelő elszállítási héten, a kiszedett földet és szervesanyagot a forgalmat nem akadályozó módon, szeméttől, hulladéktól megtisztított állapotban az út szélén helyezzék el.

Figyelem: kérjük a lakosságot, hogy ne kezdjenek új árok építésébe, kizárólag a meglévő földmedrű ill. burkolt árkokat tisztítsák ki. A földmedrű árkoknál az oldalfalakat és a meder alját tisztítsák meg a felgyülemlett földtől, avartól, szerves anyagoktól és a szeméttől. Az árokból kiszedett szemetet, műanyaghulladékot stb. ne tegyék ki, mert azt nem tudjuk elszállítani.