1. Home
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Toxikus anyagok a talajvízben?

Ahogy arról korábban Balogh Csaba polgármester is beszámolt, a Göd-ÉRT egyesület által rendelt mérések eredményének fényében szükségesnek látja a városvezetés a széleskörű vizsgálatok elrendelését és az információ cserére alkalmas egyeztetések szervezését a környékbeli – esetlegesen érintett – városvezetésekkel, szakemberekkel, témában jártas civilekkel, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk kezelni a problémát.
A fentebbiek folyamatban vannak, emellett a Samsung SDI is megosztott velük bizonyos információkat. Elküldték az Európai Bizottság angol nyelvű összefoglalóját a különböző anyagokra vonatkozó szabályozásokkal kapcsolatban, egy magyar nyelvű dokumentumot az NMPre (1-metil-2 pirrolidon) vonatkozó korlátozásokról és egy rövidebb, áttekintő fájlt a jelenlegi helyzetről.
Ezek megosztása pozitív lépésnek tekinthető a gyár részéről, de ettől függetlenül a városvezetés is mindent meg fog tenni, hogy a város és a lakosok minden szükséges információ birtokában lehessenek és ezek alapján fogjuk meghozni a mindannyiunkat érintő döntéseket.