Művészeink

Boldizsár Dóra

8-as busz

A képzőművészet iránti szeretete gyermekkorától fogva végigkísérte az életét, különböző művészeti irányzatokban próbálta ki magát már az általános iskolai éveitől kezdve. Művészeti tanulmányait Nyíregyházán kezdte, majd Budapesten folytatta, melynek során grafika- és festőszakra is járt a szakközépiskolai éve alatt, így több művészeti technikát is megismert és elsajátított. Ezeket a megszerzett ismereteket alkotótáborokban szabadon fejlesztette tovább, s emellett részt vett számos kiállításon, illetve pályázaton.

A tatai máriapócsi kegykép restaurálás előtt és után

2018-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő-restaurátor szakán, 2019-ben pedig elvégezte a képzőművész-tanár szakot. Festmények és más képzőművészeti alkotások restaurálásával, festménymásolatok készítésével, egyedi megrendelésekkel és művészetoktatással foglalkozik. Rajz és festés témájú felvételi előkészítőket tart diákoknak a fővárosban.

2011-ben szerepelt az Ifjú tehetségek címmel megrendezett csoportos kiállításon a Fővárosi Művelődési Házban. 2018-ban a Megmentett műkincsek elnevezésű, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében bemutatott munkák között láthattuk az ismeretlen festőtől származó Örömhírvétel és Alexander Ponehalszki Jézus Krisztus születése című általa restaurált festményeit, melyek ugyanazon fatábla két oldalára készültek.

Fény árnyék

2019-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem 140 szemeszter címmel megrendezett tárlatán a Loyolai Szent Ignác látomása című vászonkép restaurálásával szerepelt. Ugyanezen évben két, Makói Juhász Istvánnal közösen rendezett kiállításon is láthattuk munkáit, Makón a József Attila Múzeumban és Gödön, a József Attila Művelődési Házban.

Honlap