A magyarországi piaristák legfiatalabb intézménye 1991-ben nyílt meg Jelenits István, akkori tartományfőnök kezdeményezésére. A gödi önkormányzat a piaristák rendelkezésére bocsátotta Wigner Jenő családjának egykori Duna-parti villáját, hogy ott építőipari szakembereket képző iskolát szervezzenek.

Idén ünnepeli tehát harmincéves születésnapját a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium. Az alkalomhoz kapcsolódó jubileumi programsorozat keretében készült kisfilmben egykori és jelenlegi diákok, nevelők, igazgatók és az alapító, Jelenits István SP piarista szerzetes beszél a gödi iskola életre hívása óta érvényes missziójáról.

Harminc év, ezernél is több, kezébe szakmát kapott diák és a velük foglalkozó több mint kétszáz nevelő – így fest a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium képzeletbeli mérlege.

A 2021-ben szintén jubiláló, 300 éves magyar piarista rendtartomány iskolái között a gödi a legfiatalabb és az egyetlen szakképző intézmény. Gödön jelenleg 156 diák tanul a négy szakmai évfolyam valamelyikén, illetve készül az érdeklődéséhez, tehetségéhez illeszkedő képzésbe lépni az intézményben három éve működő, hazánkban elsőként itt bevezetett és kidolgozott – a gödi modell mintáját követve mára az ország közel húsz intézményében is megtalálható – orientációs évfolyamon.