1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Beszámoló az V. Pest...

Március 11-én rendezték meg az V. Pest Megyei és Budapesti Dallam-Ütőhangszeres Szólóverseny és Találkozót, melynek szervezője a Gödi Művészetoktatásért Alapítvány volt, helyszíne pedig a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Dr. Szabó István, a zsűri elnöke

Nyolc település és kilenc fővárosi kerület iskoláiból érkeztek növendékek, akik négy korcsoportban mérték össze tudásukat a szakmai zsűri előtt, amelynek tagjai voltak: Fábry Boglárka, a Concerto Budapest Szimfonikus zenekar szólamvezető timpanistája és a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium ütőhangszeres tanára; Palotás Gábor, a Kecskeméti Kodály Iskola ütőhangszeres tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ütőhangszeres művésze; elnöke pedig dr. Szabó István ütőhangszeres művész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának habilitált tanára, a Sonus Ütőegyüttes művészeti vezetője, a Besztercebányai Művészeti Akadémia docense.

Majoros Zalán, és felkészítő tanára, Szitha Miklós

E találkozók célja, hogy fellépési és versenyzési lehetőséget teremtsen Pest megyében az ütőhangszeres növendékeknek. A versenyt követően a Danubia Ütőegyüttes nagyszerű hangversenyét hallgathatták meg a találkozó résztvevői.
Az első helyezettek korcsoportonként: az I. korcsoportban Müller Vince (Szobi Kodály Zoltán AMI), tanára: Hirleman Bertalan; a II. korcsoportban Majoros Zalán (Frédéric Chopin Zenei AMI, Gödöllő) tanára: Szitha Miklós; a III. korcsoportban Oldal István (Weiner Leó Katolikus Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium), tanára: Kasza Roland, a IV. korcsoportban Aradi Márk András (Tóth Aladár Zeneiskola AMI), tanára: Holló Miklós.

A legeredményesebb felkészítő tanárok közül Kiss Tamás (a Dunakeszi Farkas Ferenc AMI), a korrepetítorok közül pedig Rostetter Szilveszter (Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola) kapott külön elismerést.
A verseny gödi támogatója volt a Serczli Pékség, a Hotel Aphrodité, Domoki Soma, az Ashkatan marimbaverők forgalmazója, a Rétesház Göd és a Ferricsi Virágbolt, valamint a budapesti Tam-Tam Dobcentrum.