1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. DMRV Duna Menti Regionális...

Tisztelt Gödi Felhasználók!

2023.01.23-án a késő délutáni órákban egy felületaktív anyag jelenlétét észleltük a gödi csatornahálózatban, ami a település egyes részein az aknafedlapokon keresztül a közterületre jutott habzás formájában.

Társaságunk azonnal megkezdte a probléma okának a kivizsgálását, mintát vettünk, egyeztettünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal valamint haladéktalanul elvégeztük a csatornahálózat öblítését. A habzást a kommunális csatornahálózatba jutó, tűzeseteknél használt oltóanyag okozta, aminek a térfogata vízzel és levegővel érintkezve a sokszorosára képes növekedni.

A ma délelőtti órákra a hálózaton a habzás teljesen megszűnt, a Dunakeszi Szennyvíztisztító Telepen a technológia kezelte a beérkező anyagot, működési problémát sem ott, sem a befogadó Óceánárok-pataknál nem okozott. Természetesen még egy ideig monitorvizsgálatokkal követjük a folyamatot az ügy végleges, megnyugtató lezárásáig.

Köszönjük a bejelentéseket, információkat mellyel segítették a munkánkat.

DMRV ZRT.

Előzmény:

A mai napon, 2023.01.23-án a késő délutáni órákban egy felületaktív anyag jelenlétét észleltük a gödi csatornahálózatban, ami a település egyes részein az aknafedlapokon keresztül a közterületre jut habzás formájában.

Társaságunk azonnal megkezdte a probléma okának a kivizsgálását, mintát vettünk és egyeztettünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A vizsgálat még tart.

Remélhetőleg a habzás hamarosan megszűnik, a csatornahálózat átöblítését folyamatosan végezzük.
Kérjük a Tisztelt Felhasználók türelmét és megértését a probléma elhárításáig.

DMRV Zrt.