Művészeink

Molitor Éva

A baranyai megyeszékhelyen, Pécsen született 1969-ben. Zenei tanulmányait a Pécsi Művészeti Gimnázium zongora szakán kezdte meg, s itt tett sikeres érettségi vizsgát 1988-ban. Ezt követően – idősorrendben – a szigetvári, a komlói és a sellyei zeneiskolákban dolgozott képesítés nélküli tanárként, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatára.

A diploma kézhezvételét követően Németországban, a Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst (KAAD) ösztöndíjasaként folytatta tanulmányait. Hazatérve a budapesti Fischer Anni Zeneiskola, majd a Prím Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, végül az Óbudai Waldorf Iskola korrepetitora lett. 2007-től a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára és korrepetitora.

Tanári munkája mellett szóló- és kamarazenei koncertek fellépője Németország és Olaszország városaiban, és persze idehaza is. Az általa alapított Molitor Music School keretein belül művészeti vezetőként rendszeresen szervez hangerdei alkotótáborokat és koncertekre felkészítő workshopokat gyerekeknek.

Első férje Hórvölgyi Péter gitárművész volt, közös gyermekük, Máté 1999-ben született. 2017-től Lakatos Péter felesége, akivel létrehozták a Sentiments Piano Duót. Fellépéseiken klasszikus jazz-örökzöldek, világhírű slágerek, bluesok, bécsi keringők, filmzenék, magyarnóták és mai slágerek csendülnek fel. Korszakokat és műfajokat átívelő élő zenéjükkel igazi zenei gyöngyszemeket, valamint az akusztikus és digitális együtthangzás finomságait népszerűsítik. A két zongora zenekarszerű hangzását tekintik fő kifejezési eszközüknek. Igényes háttérzeneként konferenciák résztvevőit, bálok, estélyek, céges vacsorák, esküvők és alkalmi partik közönségét szórakoztatják, emelve ezzel az elegáns rendezvények színvonalát.

Érdekességként említjük meg végül, hogy Molitor Éva több alkalommal is vezényelte már a gödi adventi koncerteken a nyári hangerdei alkotótáborok résztvevőiből és a Németh László Iskola tanáraiból álló kórust és zenekart.