Az 5 és 11 év közötti gyerekek a hazai oltópontokon és az arra kijelölt házi gyermekorvosi rendelőkben is felvehetik a vakcinát, amennyiben szüleik a koronavírus elleni védőoltás beadatása mellett döntenek. Előreláthatólag december 14-én már Magyarországon lesz az említett korosztálynak szánt (Pfizer) vakcinaszállítmány.

A városunkban praktizáló három házi gyermekorvos, dr. Domán Csilla, dr. Somlai Ágnes és dr. Vecserka Zsolt e-mailben keresték meg az érintett szülőket, amelyben jelezték, hogy mivel fontosnak tartják az oltás minél szélesebb körű beadását, ezért a váci kórház oltópontjai mellett Gödön az Oázis rendelőben is lehetőséget biztosítanak a gödi gyermekek oltására. Arra kérik a szülőket, hogy akik Gödön szeretnék beadatni az oltást, a regisztrációs űrlap  kitöltésével december 6-án, hétfőn éjfélig jelezzék oltási igényüket, mivel az előzetes igényfelmérés eredményét másnap 18 óráig el kell küldeni a megyei szakmai vezetőnek.

A gödi házi gyermekorvosok, amennyiben újabb információkkal rendelkeznek, azokat a megadott e-mail-címeken jelezni fogják az érintett szülőknek.