Az oltásra jelentkezők nagy száma okán a kormány egy héttel meghosszabbította a november 22-én kezdődött oltási akcióhetet, így december 5-ig, vasárnap estig lehet a kórházi oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül felvenni a védőoltást. Az oltópontok továbbra is mindennap reggel 7 és este 19 óra között várják a jelentkezőket.

Vácon, a Jávorszky Ödön Kórház (Argenti Döme tér 1–3.) földszinti fizioterápiás részlegén és a második emeleten lévő csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelőben kialakított oltópontokon lehet jelentkezni oltásra az akcióhét minden napján reggel 7 és este 19 óra között.

Az oltópontokra előzetes regisztráció nélkül érkezőket a helyszínen regisztrálják. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált, az elkerülheti a sorban állást. Aki még nem regisztrált a Vakcinainfó oldalon, fel tudja gyorsítani a regisztrációt a helyszínen, ha előre kitölti a jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot.

Az oltási akcióhéten természetesen azok is részt vehetnek, akik harmadik oltást szeretnének felvenni. A harmadik oltás mindenki számára ajánlott, aki már elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónap eltelt a legutóbbi oltás felvétele után. Aki harmadik oltást vesz fel, annak külön hozzájáruló nyilatkozatot kell aláírnia. Az oltási akcióhéten a 12 és 18 év közöttiek is részt vehetnek, ebben az esetben azonban javasolt a szülői kíséret. Az említett korosztály számára kötelező a szülői hozzájáruló nyilatkozat felmutatása.

Az oltásra érkezőket arra kérik, hogy vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, tajkártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Az oltási akció keretében még nem, de heteken belül várhatóan megkezdődhet az 5-11 éves gyermekek oltása is.  Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) november 25-én jelentette be, hogy engedélyezi ennek a korosztálynak az oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, az első vakcinaszállítmány várhatóan december végén érkezik meg.

Az oltásra jelentkezők ne feledkezzenek meg az arcvédőmaszk viseléséről! Közös érdekünk az, hogy Göd jó példával járjon elöl, hogy jövő ilyenkor is valamennyien találkozhassunk egymással. Oltassuk be magunkat! Ettől függ az egészségünk, sokszor az életünk.