1. Főoldal
  2. /
  3. Közérdekű
  4. /
  5. Forgalomkorlátozás lesz a gödi...

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújul Göd belterületén a 21107 j. útnak (Duna út) a 2 sz. főút csomópontjától a vasúti átjáróig tartó 538 méteres szakasza.
A munkálatok első üteme május 22-én kezdődik az Ilka-patak híd elbontásával és teljeskörű újraépítésével. Ezalatt a Duna út Pesti út és a Mária utca közti szakaszán teljes útzárat vezetnek be, ezért a térségben módosított forgalmi rend lesz érvényben. (Lásd képen.)

Az Ilka-patak felett lévő híd teljeskörű átépítése alatt a Duna úton a patak feletti áthaladás sem gépjárművel sem gyalogosan nem lesz lehetséges. A 2-es főútról a Duna útra nem lehet majd kanyarodni. Figyelem a terelt útvonalon 7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be!

Gépjárművel a 2-es főútról (Pesti út) az M2 autóút felé ideiglenes táblákkal jelölt terelőúton, a Pesti út – Kolozsvári utca – Madách utca vonalán keresztül lehet eljutni. Az M2 autóút felől érkezve a 2-es főút irányába a Honvéd sor – Kolozsvári utca – Pesti út útvonalon lehet majd közlekedni. A tereléssel összefüggésben a Madách utca a Kolozsvári utca és Duna út között a Duna út felé egyirányúsítva lesz! A Honvéd sor pedig a Duna út felől a Kolozsvári utcáig szintén ideiglenesen egyirányúvá válik.

A helyi járatok által a Honvéd soron érintett Németh László iskola-jelzésű, Duna út irányába haladó busz megállóhelye a Honvéd sor egyirányúsítása miatt, ideiglenes megszüntetésre kerül. Helyette az ellenkező irányú megállóhelyet használhatják a közlekedők. Illetve ideiglenes buszváró kerül kialakításra a Madách utca József utca kereszteződésénél. A helyi járatok érintett megállói a mellékelt képen piros körben láthatóak.

A Volánbusz által a 345 jelű Vác – Göd vonalon üzemeltetett, Göd, Újtelep autóbusz-fordulóhoz érkező, és az onnan induló helyközi járatok is terelt útvonalon közlekednek. Emiatt a 345 jelű Volánbusz járatok a Göd, Duna út jelzésű megállókban nem állnak meg, helyettük a Szent Imre herceg utca – Kolozsvári utca csatlakozásánál kijelölt ideiglenes megállóhelyek érintésével közlekednek.

A Duna út lezárt szakaszán a gyalogos forgalom számára a közlekedés a hídon való átkelés kivételével teljes hosszában biztosítva lesz. Az Ilka-patakon gyalogosan történő átkelésre a Szent Imre herceg utca – Kisfaludy utca – Mária utca vonalán lesz lehetőség.

Kérjük az érintett lakosságot, autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal közlekedjenek és az építési munkák idején hosszabb menetidővel számoljanak.
A korlátozás ideje alatt előforduló kényelmetlenségek miatt a közlekedők türelmét és megértését kérjük.

Az esetleges panaszos tulajdonosok és közlekedők részére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi reklamációs e-mail címet biztosítja: info@pest.kozut.hu. Kérjük, hogy a tárgyban mindenképpen kerüljön feltüntetésre a „Göd, Duna utca” megjelölés.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.