1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Házszámtáblákra vonatkozó aktuális rendelkezések

Folyamatban van a népszámlálás, amelynek két kitöltési módja lehetséges. A postai úton kapott levélben található kóddal be tudnak lépni az online felületen és kitölteni körülbelül 15 perc alatt, ha azonban erre nincsen lehetőségük, október 16-a után a népszámláló biztosok házhoz mennek és segítenek a kitöltésben. Ahhoz, hogy ők megtalálják a Önöket, gondoskodjanak arról, hogy házuk, lakásuk egyértelműen megtalálható legyen, aktuális házszámtáblával ellátva!

A házszámtáblákra vonatkozó aktuális rendelkezések a következők a Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 8.) önkormányzati rendelete alapján:

IX. Házszámtábla

18. § (1) A házszámtáblát épületen, kerítésen, a közterület felőli bejáratnál, ezek hiányában tartószerkezeten, közterületről jól látható módon kell elhelyezni.

(2) A házszám tábla beszerzéséről, elhelyezéséről, természetes elhasználódás miatt szükséges cseréjéről, a tábla eltűnése, megsemmisülése vagy súlyos megrongálódása esetén a pótlásról és elhelyezésről, valamint a karbantartásról és tisztántartásról a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni.

(3) Amennyiben a házszámozás hivatalból történik, az új házszám táblákat egyszeri alkalommal a Polgármesteri Hivatal térítésmentesen biztosítja.

Köszönjük közreműködésüket!