TISZTELT LAKOSSÁG!

2021. NOVEMBER 30-ÁN 10-12 ÓRA KÖZÖTT KÜLSŐ VÉDELMI TERV GYAKORLAT KERÜL MEGTARTÁSRA A SAMSUNG SDI MAGYARORSZÁG ZRT VESZÉLYEZTETŐ HATÁSAINAK KEZELÉSÉRE A VÁROSUNKBAN.

A vonatkozó jogi szabályozás szerint a felsőküszöb értékű veszélyes üzemek esetében, ahol Külső Védelmi Terv készítésére kötelezettek a települések éves rendszerességgel, a tervben rögzítetteket gyakorolni szükséges. Ennek megfelelően kerül megtartásra Gödön is az első Külső Védelmi Terv Gyakorlat.

HELYSZÍN: Göd, Városháza (2131 Göd, Pesti út 81.)

A gyakorlat törzsvezetési jellegű lesz tehát, sem a Samsung SDI Magyarország Zrt. területén, sem a város további pontjain nem várható semmilyen mozgás a hivatalos szervek erőinek részéről (tűzoltóság, rendőrség…stb.). A MoLaRi rendszer szirénái sem fognak megszólalni. A lakosságnak tennivalója a gyakorlattal kapcsolatban nincs. A gyakorlaton az önkormányzat vezető szervei, és az egyéb együttműködő szervek érintett vezetői vesznek csak részt.

A gyakorlaton egy feltételezett üzemi baleset esetén várható teendőket fogják a résztvevők gyakorolni, kizárólag a tervek és elkészült okmányok alapján. A gyakorlatot Balogh Csaba polgármester, mint a város polgári védelmi parancsnoka vezeti. Ezen a napon az ügyfélfogadás során, a gyakorlat idején kisebb fennakadások lehetnek, de