1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Madarak és fák napja...

Május 14-én, szombaton az alsógödi Duna-parton, a Gróf Széchenyi Ödön Parkban gyűltek össze mindazok, akik fontosnak tartották, hogy e hagyományos rendezvényen fejezzék ki a természetvédelem iránti elkötelezettségüket.
A jelenlévőket Balogh Csaba polgármester és Nagy Gábor, a Madarak és fák napja gödi meghonosítója köszöntötte, majd Elor Sarah, a Németh László Általános Iskola tanulója mondta el az Erdő fohászát, amely e jeles nap kiáltványa.
Délelőtt 10 órától a délután közepéig interaktív solymásztáborban vehettek részt a legbátrabbak, míg a Gödi ÖkoKlub madárodú-készítéssel, „öko”-szerencsekerékkel, faöleléssel és növényszövéssel várta az érdeklődőket. Ezúttal sem maradt el a József Attila Művelődési Ház és a Városi Könyvtár népszerű Bütyköldéje!
A színpadon 11 órától egymást követte az Iszkiri zenekar koncertje, a TAZE TSE gödi tagozatának, majd a Heavenwards stúdió tagjainak táncbemutatója. A színpadi programok a Scarabeus jó hangulatú bulijával 18 órakor értek véget.
Az egész napos rendezvényen a civil szervezetek is képviseltették magukat: a már említett Gödi ÖkoKlub mellett a Boldogságcseppek Alapítvány és a MINDA kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékokkal és sok más érdekességgel kedveskedett a gyerekeknek, de sokan keresték fel a Zenit Iskola standját is.