1. Főoldal
  2. /
  3. Közérdekű
  4. /
  5. Miért nem vált a...
Sok jelzés érkezett az Önkormányzathoz a Duna utcai kereszteződéssel kapcsolatban az elmúlt időszakban. A városban közlekedők szerint gyakran túl gyorsan vált pirosra, vagy túl hosszan tart a piros lámpa. Ezeket az információkat rendre továbbította is a hivatal a Magyar Közútnak, akiktől nemrég az alábbi válasz érkezett:
„Tájékoztatjuk, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának jelzőlámpa szervizcsoportja bejelentését helyszíni szemle keretében kivizsgálta, a lámpa működésében hibát nem talált.
A levelében említett jelenséget az okozza, hogy amennyiben a gépjármű nem áll fel egészen a vonalig (KRESZ előírás szerint), a detektor nem érzékeli és így nem ad zöld jelzést a kérdéses ágon.”
A KRESZ szerint a vonalig kell állni az autóval – a kamerák is így vannak beállítva, akkor érzékeli a rendszer, hogy váltani kell, ha a felfestésnál áll autó. A jelzéseinknek köszönhetően lehetséges, hogy kicsit állítottak a kamerán és így pontosabb lesz az érzékelés, de érdemes jobban figyelni arra, hogy a vonalnál álljanak meg az autósok. Mindannyiunk érdeke, hogy az autós forgalom gördülékenyebb legyen, hisz komoly késéseket okozhat, ha a kereszteződésekben feltorlódnak az autók.
Ha a kérdéses kereszteződéssel továbbra is problémát tapasztalnak, azt jelezzék a hivatalban! Folyamatosan igyekeznek egyeztetni az illetékesek a Magyar Közúttal, hogy az esetleges fennakadásokat megakadályozzák.