1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Népszámlálás – számlálóbiztos jelentkezés

Tisztelt Lakosság!

A Gödi Polgármesteri Hivatala számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. augusztus 24.

A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése. Segítségével pontos képet kapunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről. A népszámlálás során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. Az országos összeírás sikeressége nagyban függ a számlálóbiztosok munkájától, felkészültségétől, kommunikációjától.

A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

Az adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani 2022. október 17-november 20. között.
A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.

A számlálóbiztosnak nagykorú cselekvőképes személynek kell lenni , akinek legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel, e-mail címmel és telefonszámmal kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.

A jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:
• kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 300 Ft
• egyéb szervezés – címenként 770 Ft
• összeírás körébe tartozó címenként 300 Ft
• összeírt személyenként 620 Ft
• felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft

Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www.god.hu honlapon vagy a Gödi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg a nepszamlalas@god.hu címre, vagy postai úton a Gödi Polgármesteri (Göd , Pesti út 81.) részére. A jelentkezési lapot személyesen is leadhatja a Gödi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatosan dr. Kármán Gábor aljegyzőt a 06-27-530-062 -es vagy Molnár Zoltánt a 06-27-530-033-as telefonszámon.

Tájékoztató a 2022. évi népszámlálásra jelentkező számlálóbiztosok adatainak kezelésével kapcsolatosan

Göd, 2022. június 24.

Tóth János
jegyző, helyi népszámlálási felelős