Oltási akcióhetet hirdetett a kormány. November 22. és november 28. között a kórházi oltópontokon reggel hét és este hét óra között bárki kérheti a koronavírus elleni védőoltást. Az akcióhéten megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül várják az érkezőket, akár az első, a második vagy a harmadik oltásra.

A koronavírus delta-variánsának gyors terjedése miatt Magyarországon napról napra egyre több fertőzöttet azonosítanak. Mivel a fertőzés ellen az oltás nyújtja a legnagyobb védelmet, mindannyiunk közös érdeke, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Az oltópontokon, 101 megyei és városi kórházban, egyes településeken a szakrendelőkben is reggel hét és este hét óra között várják az oltásra jelentkezőket.
Vácon, a Jávorszky Ödön Kórház (Argenti Döme tér 1–3.) földszinti fizioterápiás részlegén és a második emeleten lévő csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelőben kialakított oltópontokon lehet jelentkezni oltásra az akcióhét minden napján reggel 7 és este 19 óra között.

Az oltópontokra előzetes regisztráció nélkül érkezőket a helyszínen regisztrálják. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált, az elkerülheti a sorban állást. A