Oltási akcióhetet hirdetett a kormány. November 22. és november 28. között a kórházi oltópontokon reggel hét és este hét óra között bárki kérheti a koronavírus elleni védőoltást. Az akcióhéten megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül várják az érkezőket, akár az első, a második vagy a harmadik oltásra.

A koronavírus delta-variánsának gyors terjedése miatt Magyarországon napról napra egyre több fertőzöttet azonosítanak. Mivel a fertőzés ellen az oltás nyújtja a legnagyobb védelmet, mindannyiunk közös érdeke, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel.

Az oltópontokon, 101 megyei és városi kórházban, egyes településeken a szakrendelőkben is reggel hét és este hét óra között várják az oltásra jelentkezőket.
Vácon, a Jávorszky Ödön Kórház (Argenti Döme tér 1–3.) földszinti fizioterápiás részlegén és a második emeleten lévő csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelőben kialakított oltópontokon lehet jelentkezni oltásra az akcióhét minden napján reggel 7 és este 19 óra között.

Az oltópontokra előzetes regisztráció nélkül érkezőket a helyszínen regisztrálják. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált, az elkerülheti a sorban állást. Aki még nem regisztrált a Vakcinainfó oldalon, fel tudja gyorsítani a regisztrációt a helyszínen, ha előre kitölti a jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot.

Az oltásra vigyük magunkkal a személyi igazolványt és a tajkártyát. Aki a második vagy harmadik oltást vesz fel, ne feledkezzen meg a korábbi oltást igazoló dokumentumokról sem.

Az oltási akcióhéten ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcinát kiválasztani az önök számára.

Az oltási akcióhéten természetesen azok is részt vehetnek, akik harmadik oltást szeretnének felvenni. A harmadik oltás mindenki számára ajánlott, aki már elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónap eltelt a legutóbbi oltás felvétele után. Aki harmadik oltást vesz fel, annak külön hozzájáruló nyilatkozatot kell aláírnia.

Az oltási akcióhéten a 12 és 18 év közöttiek is részt vehetnek, ebben az esetben azonban javasolt a szülői kíséret. Az említett korosztály számára kötelező a szülői hozzájáruló nyilatkozat felmutatása. Dr. Lantos István gödi háziorvos – a rendelkezésünkre álló információk vele történő egyeztetése során – mindannyiunk figyelmét felhívta a koronavírus elleni védőoltás fontosságára, arra kérve minden érdekeltet, hogy éljen a felkínált lehetőséggel. Mi ehhez csupán azt tehetjük hozzá, hogy ne feledkezzünk meg az arcvédő maszk használatáról sem, ügyeljünk a távolságtartásra és a gyakori kézfertőtlenítésre.

Közös érdekünk az, hogy Göd jó példával járjon elöl, hogy jövő ilyenkor is valamennyien találkozhassunk egymással. Oltassuk be magunkat! Ettől függ az egészségünk, sokszor az életünk.