Újabb egy héttel hosszabbítja meg a kormány az oltási akciót, amelynek első tíz napjában az egész országban tovább nőtt az átoltottság. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos.

(Forrás: Vakcinainfó)

A legmagasabb az átoltottság továbbra is Pest megyében (75,4%), Fejér megyében (72,4%) és Budapesten (71,1%).

Az oltópontok továbbra is mindennap reggel 7 és este 19 óra között várják a jelentkezőket. Vácon, a Jávorszky Ödön Kórház (Argenti Döme tér 1–3.) földszinti fizioterápiás részlegén és a második emeleten lévő csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelőben kialakított oltópontokon lehet jelentkezni oltásra december 12-ig mindennap, reggel 7 és este 19 óra között.

Az oltópontokra előzetes regisztráció nélkül érkezőket a helyszínen regisztrálják. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált, az elkerülheti a sorban állást. Aki még nem regisztrált a Vakcinainfó oldalon, fel tudja gyorsítani a regisztrációt a helyszínen, ha előre kitölti a jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot.

Aki harmadik oltást vesz fel, annak külön hozzájáruló nyilatkozatot kell aláírnia. Az oltási akcióhéten a 12 és 18 év közöttiek is részt vehetnek, ebben az esetben azonban javasolt a szülői kíséret. Az említett korosztály számára kötelező a szülői hozzájáruló nyilatkozat felmutatása.

Az oltásra érkezőket arra kérik, hogy vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, tajkártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Az oltásra jelentkezők ne feledkezzenek meg az arcvédőmaszk viseléséről! Közös érdekünk az, hogy Göd jó példával járjon elöl, hogy jövő ilyenkor is valamennyien találkozhassunk egymással. Oltassuk be magunkat! Ettől függ az egészségünk, sokszor az életünk.