Az agglomerációs települések “kellemes gondjai” azaz, a bőséges gyermekáldás nagy kihívások elé állítja a települési önkormányzatokat. Göd városában néhány hónappal ezelőtt kezdődött meg a korábbi Fácános Étterem, majd Szociális Foglalkoztató épületének felújítása és kibővítése, mely új funkciójában, külön telephelyen, az alsógödi önkormányzati óvoda férőhelybővítését szolgálja.

Április 26-án megtörtént a KMOP 4.6.1/B-09 a  „Kastély Központi Óvoda Kapacitás bővítése” projekt keretében megújult épület műszaki átadása. Göd Város Önkormányzata a beruházásra közel 100 millió Ft-ot, a teljes költség 53,67%-át nyerte el pályázati úton. A magas műszaki tartalommal, gyönyörű kivitelben elkészült épületet a közbeszerzési eljárás nyertes kivitelezője az ajánlatával megegyező tartalommal és összegért, határidőre adta át. A műszaki átadáson a szakhatóságok mellett az önkormányzat vezetői is részt vettek. Az épület felújítása és kibővítése mellett a kertépítés is megtörtént. Az építés teljes költsége nettó 116.246.926 Ft volt.
Az új óvodaegység, a kerítés megépítése, valamint a berendezési tárgyak és használati eszközök beszerzését követően, a Kastély Központi Óvoda tagintézményeként, 3 csoporttal, 75 férőhellyel kezdi meg a 2011-2012-es tanévet.