1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Sikeres volt az első...

Mindenkinek akad az otthoni gardróbjában olyan ruhadarabja, amelyet már kinőtt vagy megunt, ám sajnálja kidobni. Teszi ide, teszi oda, de mindenütt útban van…

Nos, a BEKA környezetbarát bolt előállt egy, a fenntarthatóság jegyében született javaslattal, és más közreműködők segítségével június 11-én, szombaton Gardróbvásárt rendezett a Kincsem Udvarházban!

A BEKA Gardróbvásár olyan közösségi tér, amely hozzájárul a környezettudatos vásárlási szokások népszerűsítéséhez. Kizárólag magánemberek számára szervezett használtruhavásár, ahol csak viseltes ruhát, cipőt és kiegészítőket lehet árusítani. Azokat a holmikat pedig, amiket az árusok már nem szeretnének hazavinni, a vásár végén a szervezők összegyűjtik, és a Boldogságcseppek Alapítvány segítségével eljuttatják a rászorulóknak.

Június 11-én az első BEKA Gardróbvásár remekül sikerült! Sok árus és sok vásárló, s remek kiegészítő programok a nap folyamán.

Érdemes volt meghallgatni a Vászonzsákoslány néven ismert Antal Évi előadását a fenntartható divatról. (Évi a fenntarthatóság egyik magyarországi nagykövete, környezetvédelmi tanácsadó.) A Gödi ÖkoKlub a délelőtt folyamán fenntarthatósági workshopot tartott, a gyerekek pedig gyapjúból készíthettek fülbevalókat és különböző kiegészítőket. És arról, hogy a piac ne legyen piackoncert nélkül, a Göod Times Blues duó gondoskodott, remek zenékkel téve még emlékezetesebbé az első gödi gardróbvásárt.

A sikeren felbuzdulva a szervezők máris meghirdették a következő BEKA Gardróbvásárt, amelyre július 2-án, szombaton kerül sor a Kincsem Udvarházban.

A vásárra kizárólag mosott-vasalt felnőtt ruhákat és megfelelő minőségű kiegészítőket illik hozni. Árusnak jelentkezni a textilbeka@gmail.com e-mail-címen lehet.