1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Szent István-napi ünnepségek és...

Augusztus 19-én, pénteken 17 órakor vette kezdetét az ünnepi megemlékezés a Duna-part Nyaralóházak színháztermében.
A Himnusz elhangzását követően az est moderátora, Szabó Gábor sajnálattal jelentette be, hogy Balogh Csaba polgármester váratlan megbetegedése miatt nem tud jelen lenni a városi rendezvényen, ezért ünnepi beszédét ő olvasta fel.
A megemlékezés szólt arról, hogy Göd 23 évvel ezelőtt vívta ki a városi rangot, éppen azon a napon, amikor az országalapítást is ünnepeljük. A beszéd többször is idézett István király Imre herceghez írt intelmei közül, s végül azzal a kéréssel zárult, hogy saját gyermekünkként szeressük Gödöt, „mert a szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz”.
Az ünnepi beszédet követően az új kenyeret dr. Petriné Chikán Katalin evangélikus lelkész áldotta meg, majd sor került a városi díjak ünnepélyes átadására. A kitüntetettek nevei már olvashatóak Göd város hivatalos honlapján, a god.hu-n, a Hírességek között.
Az est ünnepi fényét emelte Füzesséry István (gitár) és Nevelő János (marimba) színvonalas zenei műsora.
Augusztus 20-án a borongós, esőre álló időjárás miatt a Fenekelten-tó melletti helyszín helyett ismét a Duna-part Nyaralóházak színházterme adott otthont a színes programoknak.
Az Ákom-bákom Bábszínház Öreg halász és a nagyravágyó felesége című előadását a Heavenwards Táncstúdió bemutatója, majd a Göod Times Blues-koncertje követte.
Mivel az este folyamán mégsem eredt el az eső, a színházterem melletti teraszon és az autóparkolóban, a szabad ég alatt kerülhetett sor a Black Hole Design fényfestésére és záróakkordként pedig a Tűzmadarak akrobatikus tűzszínházi előadására.
Mindent egybevetve tehát jól sikerültek a Szent István-napi programok, amelyeken több száz gödi lakos vett részt.
A szervezők mellett külön köszönet illeti a Serczli Pékséget az ingyenes kenyérsütésért, s a Boldogságcseppek Alapítvány aktivistáit, akik adományokat gyűjtöttek.
Reméljük, a jövő évben, napfényes időben ismét a Fenekelten-tó környéki réten ünnepelhetnek együtt a gödi családok!