1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Testvértelepülésünk segítése a háborús...

Városunk jó kapcsolatot ápol testvértelepülésünk, az Ukrajnában található Makkosjánosi lakóival. Már hagyománynak számít, hogy ellátogatunk egymáshoz, illetve segítjük az ott élő fiatalokat.

Göd Város Önkormányzata a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 71/2021. (09.29) számú határozata alapján a „Jánosi-Göd testvérkapcsolatának ápolása” támogatási cél tárgyában 1.900.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A háború kitörése után, úgy láttuk jónak, ha ezen összeget humanitárius segítségnyújtás keretében a településen élők és a településen befogadott menekültek részére nyújtandó adományok beszerzésére fordítjuk. Ezért az Önkormányzat a pályázaton elnyert 1.900.000,-Ft támogatási összeget felhasználva egy tartós élelmiszerből, illetve tisztálkodási eszközökből és tisztálkodó szerekből összeállított segélyadományt juttatott el Makkosjánosi részére.

Az adomány kiszállítását a Johannita Segítő Szolgálat térítésmentesen (annak minden költségét magára vállalva) átvállalta az Önkormányzattól, így a teljes 1.900.000,-Ft összeget az adományok beszerzésére tudtuk fordítani. A nemes felajánlásért és a segítő közreműködésért ezúton is szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni a Segítő Szolgálat felé!

Az adomány kiszállítására 2022. december 05-én került sor. A Johannita Segítő Szolgálat gépjárművével Balogh Csaba Polgármester Úr és a Szolgálat operatív vezetője, Nagy Tamás indult útnak. Az adományok átadására még aznap sor is került. Az adományt Makkosjánosi nevében, az Elöljáró Körzet Elöljárója Bakos Erzsébet Asszony vette át.

Biztosak vagyunk benne, hogy jó helyre került az adományunk, amiben tudjuk, továbbra is segítjük testvértelepülésünket. Reméljük, hogy hamarosan rendeződik a helyzet, és újra találkozhatunk Makkosjánosi lakóival!