Önkormányzat

KEHOP-5.2.9-16-2016-00072

  1. Home
  2. /
  3. Városháza
  4. /
  5. Önkormányzat
  6. /
  7. Önkormányzat által elnyert pályázatok
  8. /
  9. KEHOP-5.2.9-16-2016-00072 Gödi Németh László...

Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése KEHOP-5.2.9-16-2016-00072

Fotódokumetáció >>>

Véget ért a Gödi Németh László Általános Iskola energetikai korszerűsítése (Projekt befejezésének dátuma: 2018.04.12.)

Befejeződött a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületenergetikai korszerűsítése című pályázat. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00072 számú projekt 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg, teljes költsége mintegy 207 millió Ft volt.

A 2017 tavaszán megkezdett munkálatok során hőszigetelést kapott az épület homlokzata, kicserélték a nyílászárókat, és szigetelték a tetőt. Utolsó fázisként került sor az épület tetején egy fotovoltaikus kiserőmű kiépítésére. A 160 darab napelem teljesítménye – időjárástól függően – 270 WP.

A beruházás nemcsak az épület villamos- és fűtési energiafelhasználását csökkenti, olcsóbbá téve ezzel a teljes üzemeltetést, de jelentősen javítja az intézményben dolgozók és tanulók komfortját is.

Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése – sajtóközlemény

Az Önkormányzat tulajdonában lévő Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola főépületének energetikai fejlesztése megkezdődött. A beruházás keretében az iskola főépületének hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje zajlik, továbbá az épületen napelemes rendszer is kiépítésre kerül, így az iskola fenntartási és üzemeltetési költségeiben is jelentős megtakarítás érhető el.

A beruházás finanszírozása a KEHOP-5.2.9 számú pályázat keretében a Kohéziós Alapból és hazai költségvetési forrásból történik, 100%-os támogatással. A pályázaton elnyert támogatás összege 206 820 567 Forint. Projekt befejezésének dátuma: 2018.04.12.

Az épület belső munkái tanévkezdésre elkészülnek, a külső homlokzati munkák és a napelemek elhelyezése ez év végéig befejeződnek.

Jól halad a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai felújítása

Göd város Önkormányzata 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és a Magyar Kormány által finanszírozott KEHOP pályázati forrásból a „A Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületenergetikai korszerűsítése” pályázat keretében.

A nyár folyamán megkezdett felújítás keretében eltávolításra kerültek a régi ablakok és helyükre új, háromrétegű, hőszigetelt műanyag nyílászárókat építettek be. Szeptemberben nagyrészt elkészült a födém új hő- és vízszigetelése. Folyamatban van a homlokzat 15 cm vastag, grafitos szigetelése és színezése. Várhatóan idén felkerül a tetőre a tervezett 40 kWp teljesítményű napelem rendszer, ami a tervek szerint jelentősen csökkenti az épület után fizetendő villamosenergia-díjat.

A 206,89 millió forint összértékű energetikai korszerűsítésnek több kedvező hozadéka is lesz:
Olcsóbb lesz az oktatási intézmény üzemeltetése a napenergiával előállított áramnak köszönhetően. Tovább javítja az épület fenntartási költségeit a korszerű szigetelés és az új homlokzati nyílászárók behelyezése.
Az épületben tanuló közel 600 diák és dolgozó számára javul a komfortérzet, hisz a tantermekben és a folyosókon mindenütt kedvezőbb a hőérzet.
A homlokzat új színezést kap mely egységes, modern arculatot ad az intézménynek.