Önkormányzat

TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1- Helyi gazdaságfejlesztés, Huzella főzőkonyha felújítása

  1. Főoldal
  2. /
  3. Városháza
  4. /
  5. Önkormányzat
  6. /
  7. Önkormányzat által elnyert pályázatok
  8. /
  9. TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1- Helyi gazdaságfejlesztés, Huzella...

Önkormányzat által elnyert pályázatok

Kedvezményezett neve GÖD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Pályázati felhívás neve és kódszáma TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1 Helyi gazdaságfejlesztés
Projekt címe Önkormányzati közétkeztetési célokat

szolgáló fejlesztés Gödön

Projekt azonosító száma TOP_PLUSZ-1.1.1-21-PT1-2022-00004
Szerződött támogatás összege 179 977 295 Ft.
Támogatás mértéke 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma 2024.12.15.
Projekt tartalmának bemutatása A projekt célja a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola főzőkonyha és ezáltal az önkormányzati közétkeztetés szolgáltatás fejlesztése.

A meglévő konyha homlokzati, falszerkezeti, tartószerkezeti szempontból megfelelő, de hőtechnikailag, esztétikailag már nem. A külső- és belső nyílászárók, burkolatok korszerűtlenek, cseréjük elkerülhetetlen. A gépészeti rendszerek elavultak, azt felülvizsgálni, áttervezni, cserélni szükséges. Nagy hiányossága a konyhának, hogy jelenleg nem rendelkezik hatékony, jól tervezett gépi elszívással, mely egyrészt az ott dolgozók, másrészt az épületrész emeleti tantermeiben tanuló diákok életét is megkeseríti. Az épületrészhez tartozó udvarrész jelenlegi állapotában bár használható, tervezettnek, vagy egyáltalán rendezettnek semmiképpen sem nevezhető. Az épületrész megközelítése jelenleg nem akadálymentes. A konyha közművezetékeinek (víz, szennyvíz, elektromos) felújítása az épület építése óta nem történt meg, a gyakori meghibásodások és dugulások miatt cseréjük indokolt.

A külső nyílászárók cseréje és a LED-es lámpatestek az üzemeltetési költségeket csökkentik. Az étkezőben lámpatest csere és asztal, szék csere szükséges a kulturált körülmények biztosítására.

Jelen projektünk keretében a fenti problémák, hiányosságok hosszútávú megoldása érdekében a meglévő főzőkonyha fejlesztése, ezen belül kapacitásbővítés, felújítás, épületgépészeti-, konyhatechnológiai fejlesztések, a működéshez szükséges, már elavult eszközök cseréje, illetve a megnövekedett kapacitáshoz szükséges eszközök beszerzése, kötelező- és azon felüli akadálymentesítés, illetve az épület körül zöldfelület fejlesztés valósul meg.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a projekt keretében a mai kor energetikai követelményeit figyelembe véve egy energia hatékonyabb épület kerül kivitelezésre, az energiahatékonyságot célzó projektelemek célja a szolgáltatás gazdaságos fenntarthatósága és üzemeltetése, továbbá az épülethez kapcsolódó szennyezőanyag kibocsátás csökkentése, minimalizálása. Jelen fejlesztésünk által növekszik az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő helyi kkv-k száma (a főzőkonyha beszállítói részben helyi mezőgazdasági termelők), nő a gazdasági aktivitás (nagyobb kapacitás ellátására lesz képes a főzőkonyha, ezáltal a beszállított termékekre is nő a kereslet), illetve bővül a foglalkoztatás is. A beruházás során nemcsak az épület villamos- és fűtési energiafelhasználása fog csökkeni, hanem a működési költségek is, ugyanakkor az étkezési szolgáltatást igénybe vevő óvodai és iskolás tanulók, illetve az intézményekben dolgozók komfortját is növeli a fejlesztés. A helyi főzőkonyhák kapacitása már elérte a maximumot, miközben a népességnövekedés és ezzel összhangban a fejlesztés célcsoportjaként értelmezett 3-14 éves korú gyermekek létszáma dinamikusan növekszik. Jelen fejlesztésünk által évi 55 350 adaggal nőhet a főzőkonyha maximális kapacitása, ami 33 %-os növekedés a jelenlegi szinthez képest.