Önkormányzat

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1 Alapszolgáltatási Központ fejlesztése

  1. Főoldal
  2. /
  3. Városháza
  4. /
  5. Önkormányzat
  6. /
  7. Önkormányzat által elnyert pályázatok
  8. /
  9. TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1 Alapszolgáltatási Központ fejlesztése

Önkormányzat által elnyert pályázatok

Kedvezményezett neve GÖD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Pályázati felhívás neve és kódszáma TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1 Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése
Projekt címe Alapszolgáltatási központ fejlesztése
Projekt azonosító száma TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1-2022-00010
Szerződött támogatás összege 208 099 604 Ft.
Támogatás mértéke 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma 2025.03.31.
Projekt tartalmának bemutatása Göd Város Önkormányzata a tulajdonában és fenntartásában álló Gödi Alapszolgáltatási Központ székhelyéül szolgáló intézményt kívánja fejleszteni, melyben jelenleg idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás és jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szociális alapszolgáltatások működnek.

A pályázat épületbővítést, külső és belső felújítást, meglévő épület gépészeti felújítását, pihenő- és családbarát helyiség kialakítását és az akadálymentesítés érdekében az emeleti irodahelyiségek földszintre helyezése tartalmazza. A kivitelezési munkák férőhelybővítéssel is járnak demens személyek gondozásának céljából. A kielégítőbb szolgáltatást és az idősek nappali ellátásának magasabb színvonalát a tálalókonyha fejlesztésével, a szociális étkeztetéshez kapcsolódó gépjármű beszerzéssel, valamint bútorok, berendezési, felszerelési tárgyak, sporteszközök beszerzésével kívánjuk biztosítani. Az épület energetikai besorolását a meglévő épület gépészeti felújításával, megújuló energiaforrások segítségével, levegő-víz hőszivattyús rendszerrel, valamint napelemek telepítésével fejlesztjük. Felújításra kerül a kerítés, új kaput nyitunk a gépkocsibeállóhoz, akadálymentes parkolót hozunk létre. A telekhatáron belüli külső terek is megújulnak, a kert egy részében idősek kertje, esőkert, érzékek kertje kerül kialakításra, magaságyásokat telepítünk majd, kerékpártároló épül, kerékpártámaszokat helyezünk ki.

A projektben nagy hangsúlyt fektetünk az akadálymentesítésre, az energiahatékonyságra, a környezetbarát és családbarát megoldásokra, mindemellett a költséghatékonyságra. A fejlesztés eredményeként a szolgáltatások minősége, színvonala nagymértékben javul.