1. Főoldal
  2. /
  3. Archív
  4. /
  5. Városi programok a nemzeti...

Augusztus 20-a Magyarország hivatalos nemzeti ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. E nap egyben a magyar katolikus egyház egyik főünnepe.

Gödön, akárcsak hazánk valamennyi településén évszázados hagyománya van a közös főhajtásnak, a közös megemlékezésnek, a közös ünneplésnek.

Idén Göd Város Önkormányzatának Szent István-napi programjai augusztus 19-én, péntek délután kezdődnek a Duna-part Nyaralóházak színháztermében Balogh Csaba polgármester ünnepi beszédével. Az új kenyérre Chikán Katalin evangélikus lelkész mond áldást, majd sor kerül a városi díjak átadására.

Augusztus 20-án a Feneketlen-tó melletti réten kulturális programok – bábelőadás, táncbemutató, könnyűzenei koncert, fényfestés és tűzszínházi produkció – várja a családokat, a baráti társaságokat, a gödi polgárokat.

Meghívó a Szent István napi programokra

„… az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod.”

(Szent István király intelmei Imre herceghez)