Pro Urbe

Dr. Horváth László

A jogász végzettségű Horváth László 1994 óta él Gödön. Korábban aktív labdarúgó volt, meg nem erősített (öltözői) források szerint olykor még ma is pályára lép. (Szenior focistaként hosszú éveken át játszott a pesti ügyvédek legendás csapatában, az FC Vis Maiorban.)

Több mint két évtizeden át vett részt a gödi sportélet szervezésében, irányításában, előbb alelnöke, majd 2000-től a Gödi SE elnöke. E tisztségét 2022 tavaszáig töltötte be. Ügyvédként segítette az MLSZ Fegyelmi Bizottságának munkáját, s tagja volt a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének is. Az utánpótlás-nevelés terén végzett tevékenységéért megkapta a Pest Megye Labdarúgásáért érdemérmet. A kilencvenes évek közepétől aktív részese Gödön – elsősorban a sport területén – a különböző társadalmi kezdeményezéseknek.

Az ő elnöksége alatt a GSE szakosztályainak száma tovább bővült, az egyesület legjobbjai sikeresen szerepeltek sportáguk megyei és országos bajnokságaiban, szinte minden szakágban erősödött az utánpótlásnevelés, valamint gyarapodott a sportlétesítmények száma, javultak az edzések feltételei.
Dr. Horváth László 2014-ben, a Szent István-napi városi ünnepségen sokéves közéleti tevékenységének elismeréséül Pro Urbe-díjban részesült, melyet Markó József polgármestertől és dr. Pintér György alpolgármestertől vehetett át.

Az ünnepi laudációban elhangzott, hogy az elmúlt évtizedekben az egyesület és Göd neve a megyében, sőt országosan ismertté vált mind a gyermek, mind a felnőtt sportolók eredményei révén. Horváth László a sport mellett a város életének más területein is szívesen és folyamatosan segít ügyvédi tapasztalatával, civil szemléletével, lokálpatrióta hozzáállásával. Szervezőmunkájának köszönhetően a társaságiadó-felajánlásokból befolyt összegek a városi sportingatlanok fejlesztését szolgálták, többek között a két gödi sportpálya felújítását, az alsógödi világításának kiépítését, locsolórendszer telepítését, öltözőbővítést, valamint a medence- és sportcsarnok-beruházás előkészítését. Emberi, szakmai és sportkapcsolatait mindenkor a gödi sport és a városi élet fejlesztésére hasznosítja.

Elismerésre méltó eredményekkel, létesítményekkel és értékekkel rendelkező sportegyesületet alakított ki, illetve irányított, ezzel is erősítve Göd jó hírét.
– Nagyon sok érzés kavargott bennem, amikor megkaptam a díjat. Köszönet, öröm, megnyugvás, felajzás, biztatás, jóleső érzés és a munkám eredményének igazolása – fogalmazott Horváth László az ünnepséget követően, majd kiemelte, hogy a civil szférának még erősebb társadalmi szerepvállalására lesz szüksége a jövőben.